یه معرفی از رشته معارف اسلامی، فرهنگ و ارتباطات از نگاه من(1)

قبلا معرفی رشته معارف اسلامی فرهنگ و ارتباطات از نگاه دانشکده را عینا آورده بودیم. یادتون هست؟ تو سایت(http://www.cc84.mycloob.com/?pg=CLB-HTM-21048&zxid=21048)


 این بار می خوام همین طور که برای داوطلبان ورود به دانشگاه امام صادق (ع) توضیح می دیم، از رشته بگیم.


البته به هیچ وجه با نوشتن نمی شه اون شور و حرارت معرفی رشته برای داوطلبها رو اینجا نشون داد. خیلی مسائل رو هم اینجا نمی شه گفت!


رشته فرهنگ و ارتباطات خیلی رشته ناشناخته ایه. تو ایران فقط دانشگاه امام صادق، فرهنگ و ارتباطات داره و بس! البته بعضی دانشگاههای ایران علوم ارتباطات دارن، که البته اون فقط تو اسم، بلکه تو محتوا، اهداف، رویکردها و سطح معلومات با رشته ما متفاوته. رشته ما یه دنیای دیگه است! علوم ارتباطات یه رشته ایه که آخر‌ش روزنامه نگاری، روابط عمومی، تحقیق در ارتباط جمعی و خبر و این جور چیزاست. ولی ما علاوه بر این که اینا در واحدهای درسی ما پیش بینی شده، یه سری درسهای عملی رسانه ای داریم مثل تهیه کنندگی و نقد فیلم. البته این دو تا اختیاری اند و ممکنه .....


یه بخش از رشته تو ترمهای اول، مباحث فناوری اطلاعات یا it یه که با کاملا با رشته آی تی متفاوته. ترم اول چون ممکنه بعضی ها تا حالا با کامپیوتر کار نکرده باشن، مباحث ICDLکه از پایه و مبانی شروع می شه، ارائه می شه. تا حالا DOS و WINDOWS پای ثابت کلاسهای رایانه ای بوده! ورد برای تایپ، اکسس و اکسل هم برای کلاس کار!، پاورپوینت هم که خیلی نیازه یاد گرفتیم. اینترنت و مهارتهای مربوطه هم بود. بحثهای شبکه و طراحی سایت از ترم دوم شروع شد. ما زبانهای HTML، جاوا اسکریپت، ASPیاد گرفتیم. البته اصل بر اینه که جدید ترین نرم افزارها که کاربردی را یاد بگیریم.جدید ترین نسخه  ADOBE PREMIER هم در این راستا به ما درسشو دادند. ONE NOTEیکی از نرم افزارهایی که ما وقتی بخواهیم کلاس بذاریم، از اسمش و گمنامی اش سو استفاده می کنیم. البته گمنامی اش به علت جدید بودنشه، و گرنه خیلی برای کارهای تحقیقاتی و پایان نامه نویسی مفیده. استراتژی جستجو در اینترنت تقریبا پایان بخش ارتباط ما با آی تیه.


یه دو درس داریم به اسم کارگاه فناوریهای نوین اطلاعاتی و ارتباطی که به قول استاد بزرگوارش(جناب آقای دکتر حسن نجفی سولاری) ترجمه فارسی ICT یه. باز هم می گم که تو این رشته ما وارد پیچیدگی های ریاضی قضایا نمی شویم و اون چیزایی که تو این رشته ها بچه های مهندسی می خونن ما نمی خونیم. ما فقط مباحث واقعا کاربردیه که کاربردش مثل روز روشنه رو می خونیم. تو این درس با مروری بر فناوری های رسانه ای و اطلاعاتی ما همه اونا رو یاد می گیریم. در کارگاه یک که یک واحد داشت ولی ۵ ساعت کلاس(!) عکاسی، فیلمبرداری، تدوین و همه مهارتهای فیلمسازی به ما یاد داده شده. از ابتدای کار که باید طرح بنویسیم و برآورد کنیم تا آخرش! نورپردازی، کارگردانی،‌تدوین و ... برای هرکدام از مهارتها، یک استاد متخصص آن عرصه! به هر حال این قدر یاد گرفتیم که با دوربین DV  مستند گزارشی نوع ج ساختیم و تعجب هیات داوران که همگی این کاره بودند را برانگیزانیم. آن هم با ....


همه اینها که نوشتیم، مهارتهایی که باید یاد می گرفتیم، گرفتیم و یا باید یاد بگیریم؛ ولی قرار نیست که شغل آینده ما خبرنگاری و فیلمسازی و .... شود! سیستم جالب تر از این حرفهاست! جالب تر هم میشه!